Scholieren brengen sparen tot uiting bij Global Money Week
28 Mar 2017, 16:18
foto
Bankpresident Glenn Gersie (m) heeft de vierde Global Money Week geopend. (Foto's: Raoul Lith)


Met toneelopvoeringen, zang en poëzie hebben de leerlingen van de J.E. Dennertschool, de I.P.J. Berkenveldschool en de Oedaraysingh Varmaschool het thema van de Global Money Week ‘Leer, spaar en verdien’ tot uiting gebracht.

De Global Money Week (GMW) is een internationaal evenement en wordt jaarlijks in maart gehouden. In Suriname is het de vierde keer dat dit evenement wordt gehouden. Er is voor de omliggende scholen van het Centrum voor Financiële Educatie en Ontwikkeling (CFEO) een minibeurs georganiseerd.

“Jullie jongeren moeten nu al weten wat jullie sociale en economische rechten en plichten zijn,” zegt Centrale bankpresident Glenn Gersie. “Dat is belangrijk als wij een volgend generatie willen gaan verwachten die over veel kennis beschikken en daarom leiding kunnen geven om goed te kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van Suriname en vooral de juiste financiële ontwikkelingen kunnen leveren en beslissingen kunnen nemen." Gersie heeft de jongeren maandag toegesproken bij de opening van de Global Money Week.

De bankpresident vindt het belangrijk dat jongeren nu leren wat ondernemen en investeren is, zodat zij later een baan hebben of een eigen bedrijf kunnen starten. Hij heeft het belang van sparen uitgelegd. "Waar jullie nog niet bij stil staan is, dat wanneer je spaart bij de bank, je niet alleen jezelf helpt maar ook anderen." Gersie heeft ze meegegeven dat de bank geld leent aan jonge ondernemers die investeringen doen in hun bedrijf. "Sparen heeft altijd zin."

Tot vrijdag zullen er verschillende educatieve activiteiten zijn met de jongeren. Naast de Centrale Bank van Suriname zullen ook de Finabank, de Surinaamsche bank, de Surinaamse Postspaarbank en Assuria informatie geven aan de leerlingen over geld, sparen, dagelijks geldbeheer, Investeren, ondernemen, verzekeren en pensioenen.
"Wat onze GMW-activiteit zo apart maakt, is de manier waarop jongeren met elkaar leren plannen, organiseren en doelgericht werken,” zegt Gersie. “Er wordt ook flink wat gediscussieerd en zo wordt hun mening gehoord en kan er gebouwd worden aan de toekomst van de volgende generatie.


Raoul Lith

Advertenties

Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April