SLM Airbus A340-300 ondergaat C-check
27 Mar 2017, 04:14
foto
De Airbus van de SLM, de PZ-TCR Airbus A340-313X rollend over de Kaagbaan op Schiphol. (Foto: Douwe C. van der Zee)


De Airbus A340-300 van de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) zal vandaag een C-check ondergaan. Deze 'heavy' check zal plaatsvinden in Malta en wordt uitgevoerd door Lufthansa Technik Malta die ter plekke beschikt over moderne en gespecialiseerde faciliteiten voor groot onderhoud van vliegtuigen. Sinds december 2015 heeft SLM een contract met de Duitse Lufthansa Technik voor onderhoud van de SLM Airbus A340-300.

De komende drie weken worden de vluchten tussen Paramaribo en Amsterdam uitgevoerd door TUIfly met een Boeing 767-300ER en Hifly met een Airbus A340-300. Deze maatschappijen hebben in het verleden ook al mid-Atlantische vluchten uitgevoerd namens de SLM. Volgens schema moet de vertrouwde SLM Airbus vanaf 15 april weer inzetbaar zijn.

De afgelopen periode heeft SLM verder gewerkt aan de verbetering en investering van haar vloot. Naast onderhoud van het toestel, zal er ook een nieuwe vorm van in-flight entertainment geïnstalleerd worden. Er is gekozen voor tablets aan de stoelen, waarbij de passagiers optimaal kunnen genieten van het entertainment aanbod tijdens de vlucht.

Per 1 april start officieel de vluchten van TUIfly naar Paramaribo in samenwerking met SLM. Deze samenwerking met TUIfly zal meer Europese toeristen naar Suriname moeten halen. Per week koopt TUIfly 80 stoelen in bij SLM vluchten op de woensdag en zaterdag. Vanaf 3 juli zal TUIfly op de maandag haar eigen Boeing 787 Dreamliner inzetten met een capaciteit van 300 stoelen.

Santosh Gangaram Panday
Advertenties