DA’91 voorzitter: Regering Bouterse zal altijd blijven falen
27 Mar 2017, 11:21
foto


"Deze regering heeft gefaald, faalt vandaag en zal altijd blijven falen. Het is onze verantwoordelijkheid om die radicale beleidsverandering vorm te geven. We moeten collectieve actie ondernemen en zo de grote veranderingen afdwingen." Dit zei Angelic del Castilho, voorzitter van DA'91 tijdens de jaarvergadering van de partij zaterdag.

Tijdens deze vergadering werd verslag uitgebracht door Del Castilho over het gevoerde beleid door de partij in 2016. Via een motie werd met algemene stemmen het beleid goedgekeurd. De ingezette weg van vernieuwing en versterking van de partij wordt voortgezet in 2017.

Partijraadsvoorzitter, Sunil Oemrawsingh, presenteerde het beleidsplan voor 2017 en legde de nadruk op het belang van het continu werven en betrekken van nieuwe leden bij de activiteiten van de partij. Hij gaf aan dat het belangrijk is dat vooral jongeren zich bewust zijn van de vele groei- en doorstroommogelijkheden in de partij. Het door de penningmeester Marlene Chou gepresenteerde financieel verslag verkreeg de goedkeuring van de verificatiecommissie. De vergadering verleende decharge aan de penningmeester en het hoofdbestuur voor het gevoerde financieel beleid. Het bijzondere op deze jaarvergadering was de benoeming van zeven leden van het DA’91 Wetenschappelijk Bureau onder wie ook een nieuwe coördinator voor dit bureau. Jim Bean nam de scepter over van Angelito del Castilho. Bean ging in op het belang van het vernieuwend denken om een compleet nieuwe besturingsstructuur voor Suriname vorm te geven.

Regering moet plaats maken
Del Castilho ging in haar politieke boodschap in op de actuele gebeurtenissen. Zij gaf aan dat wederom bewezen is dat DA’91 een vooruitziende blik heeft. DA’91 heeft steeds aangegeven dat de regering onder president Bouterse geen voorspoed voor Suriname zal bewerkstelligen. Dit staat recht overeind. "Het beste voor ons land zou zijn als de totale regering beginnend bij de hoogste top, plaatsmaakt."
Volgens Del Castilho is er alleen meer ellende en rampspoed te verwachten van de regering onder leiding van Bouterse. "Binnenkort gaan ook de brandstofprijzen omhoog wat een ongekende verarming boven op de reeds groeiende armoede zal veroorzaken. De enige oplossing is dat de president zijn mandaat teruggeeft aan het volk. 8 Jaren Bouterse hebben alleen de armoede vergroot, de criminaliteit gevormd tot een geweldspiraal die de hele bevolking in de greep heeft, en het imago van ons land gemaakt tot een van criminele narco staat."

De DA’91 voorzitter gaf aan dat hoewel al deze dagelijkse gebeurtenissen je kunnen ontmoedigen om nog eerlijk en hard te werken voor verbetering, opgeven geen optie is. "Wij moeten en zullen de verandering brengen die noodzakelijk is om ons land weer op het spoor van groei, welvaart en welzijn voor iedereen te zetten. Wij zullen niet accepteren dat Surinamers hun leven lang, van generatie op generatie, hosselaars moeten blijven. Wij kunnen en moeten beter dan wat ons nu wordt gepresenteerd vanuit deze regering en coalitie."
Del Castilho riep de aanwezigen en de bevolking op om niet langs de kantlijn te staan en hun energie te stoppen in klagen, hoofdschudden en ‘facebooken’ en hopen dat een ander het voor ons zal komen oplossen.
Advertenties

Saturday 20 April
Friday 19 April
Thursday 18 April