Minister Welzijn: Nieuwe brandstofprijzen nog niet bepaald
26 Mar 2017, 16:13
foto


Minister Ferdinand Welzijn van Handel, Industrie en Toerisme, zegt dat kwaadwilligen paniek willen zaaien met verkeerde informatie over verhoogde prijzen van brandstof. Via social media wordt een bericht rondgestuurd met de zogenaamde nieuwe brandstofprijzen. "Ik wil benadrukken dat er aangaande de verhoging van benzineprijzen nog niets vast staat. Degene die het gerucht verspreiden, zijn kwaadaardig bezig en proberen onnodig paniek te veroorzaken en pogen het arme volk zelfs uit te buiten," zegt de bewindsman aan Starnieuws.

Tegen hen die eigendunkelijk prijzen opdrijven zullen door de Economische Controle Dienst (ECD) en de politie zeer streng opgetreden worden. Pomp retailers mogen niet eigendunkelijk hun prijzen aanpassen. De prijzen bij de pompen mogen niet zonder toestemming en door tussenkomst van de ECD en ijkwezen worden gewijzigd. Het levert een ernstig misdrijf op volgens de Wet Economische Delicten. Er staan zware sancties op.

De nieuwe pompprijzen zullen tijdig bekend gemaakt worden en zullen aan de pompapparaten te zien zijn, benadrukt Welzijn. Het ministerie doet op de samenleving een beroep om alle gevallen van prijsopdrijving zo snel mogelijk met het nodige bewijs te rapporteren zodat er kan worden opgetreden. De prijzen die worden doorgestuurd zijn veel hoger dan de calculaties die nu door de regering, de oliemaatschappijen en het platform bedrijfsleven worden besproken, zegt de bewindsman.
Advertenties

Thursday 25 April
Wednesday 24 April
Tuesday 23 April