CBvS houdt minibeurs bij vierde Global Money Week
26 Mar 2017, 08:33
foto


Voor de vierde keer zal de 'Global Money Week' in Suriname worden gehouden. Dit jaar is ervoor gekozen om een minibeurs te houden voor de omliggende voj-scholen van het Centrum voor Financiële Educatie en Ontwikkeling (CFEO). Het gaat om de J.E. Dennertschool, de I.P.J. Berkenveldschool en de Oedaraysingh Varmaschool, deelt de Centrale Bank van Suriname (CBvS) mee.

Op de minibeurs zullen de leerlingen in de gelegenheid gesteld worden om mee te doen aan educatieve activiteiten. De thema’s van de beurs worden belicht: Geld, Sparen, Dagelijks Geldbeheer, Investeren, Ondernemen, Verzekeren en Pensioenen.

Wereldwijd wordt de 'Global Money Week van 27 maart t/m 02 april gehouden. De doelgroepen van deze activiteit zijn jongeren van 6-18 jaar. Deze activiteit heeft tot doel, het bevorderen van kennis over geld en sparen, het creëren van een duurzaam levensonderhoud en het bevorderen van interesse in ondernemerschap. De afgelopen drie jaren is, in samenwerking met Stichting Projekten, steeds een financiële educatie beurs georganiseerd voor de basisscholen.

De mini-beurs wordt maandag in CFEO geopend door de president van de Centrale Bank van Suriname, Glenn Gersie.
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April