Venezuela vraagt VN om hulp
25 Mar 2017, 10:20
foto
De oppositie beschuldigt het wanbeheer van president Nicolas Maduro van de economische malaise van het land. (Foto: Reuters)


De Venezolaanse president Nicolas Maduro heeft de Verenigde Naties (VN) om hulp gevraagd om de levering van medicijnen te stimuleren. Maduro zegt dat de VN de expertise heeft om de levering en distributie van medicijnen in het land te normaliseren.

De Venezolaanse Medische Federatie heeft recent gezegd dat de ziekenhuizen over minder dan 5% van de geneesmiddelen beschikken, die ze nodig hebben. De president wijt de problemen aan een economische oorlog tegen zijn regering en de scherpe daling van de olieprijzen.

“Ik heb om steun gevraagd van de VN om ons te helpen bij de behandeling van de economische en sociale verwondingen die onze mensen hebben gekregen,'' heeft hij vrijdag gezegd op de televisie.

De oppositie zegt dat door het wanbeheer van Maduro de economische crisis in het land is verslechterd. Tekorten aan voedsel en vele andere essentiële items betekenen dat Venezolanen bijna dagelijks in lange wachtrijen moeten staan om basisgoederen te kopen. Geneesmiddelen zijn daar geen uitzondering op.

Correspondenten zeggen dat de erkenning van Maduro dat Venezuela hulp van buitenaf nodig heeft, een indicatie is van de benarde situatie waarin het land zich bevindt. En dat terwijl Venezuela één van de grootste oliereserves in de wereld heeft.
Advertenties

Monday 18 March
Sunday 17 March
Saturday 16 March