Welzijn: Overleg over brandstofverhoging nog gaande
25 Mar 2017, 00:01
foto
Minister Ferdinand Welzijn


Minister Ferdinand Welzijn van Handel, Industrie en Toerisme is bezig met de oliemaatschappijen en het Platform Bedrijfsleven te praten over verhoging van de brandstofprijzen. De aanpassing is ook in een regeringsvergadering besproken vrijdag. Verwacht wordt dat de komende week een besluit wordt genomen over een prijsaanpassing.

"Het gaat niet om een grote aanpassing," zegt minister Welzijn om een reactie gevraagd aan Starnieuws. De regering had indertijd de motor- en rijtuigenbelasting afgeschaft. Dit bedrag was verwerkt in de government-take. Door de stijging van de koersen, is de government-take steeds ingeleverd. De regering wil een vast bedrag voor government-take waardoor de prijzen enigszins zullen stijgen, legt Welzijn uit.

De bewindsman voert aan dat er geen erupties zullen komen met de aanpassing die uitgewerkt wordt. Er zijn voorstellen die besproken worden. Welzijn merkt op dat nu alleen de brandstofprijs aan de orde is. Andere maatregelen die te maken hebben met inkomstenverhoging voor de Staat, worden op een ander tijdstip genomen. "Alles wordt goed overwogen en er vindt overleg plaats," benadrukt Welzijn.

De verhoging zal ingaan bij de volgende lading brandstof die geïmporteerd wordt. De oliemaatschappijen zullen een bepaald bedrag aan de Staat moeten afdragen. Per maatschappij zal de prijs aan de pomp ook verschillen.
Advertenties

Tuesday 19 March
Monday 18 March
Sunday 17 March
Saturday 16 March