Verdachten horen strafeis in inbraken en diefstallen
25 Mar 2017, 02:45
foto


Demienio D. en Maikel V. worden ervan verdacht drie feiten in vereniging gepleegd te hebben. Maikel V. heeft daarnaast nog een diefstal in zijn eentje gepleegd. Het gaat om inbraken en diefstallen in het district Wanica op verschillende tijdstippen. Officier van justitie, Reshmi Rathipal, eiste op de rechtszitting van donderdag, een celstraf van tweeënhalf jaar onvoorwaardelijk onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht tegen Maikel V. Demienio D. hoorde een half jaar minder tegen zich eisen.

De officier achtte de feiten wettig en overtuigend bewezen. Op 12 maart van het afgelopen jaar had Maikel V. zich wederrechtelijk een geldbedrag van SRD 1250 toegeëigend. Hij stapte naar een winkel en liep op en neer in de zaak. De winkelier hield hem in de gaten. Plotseling ging hij naar de kassa en nam het bedrag weg. Op de camerabeelden is de verdachte duidelijk herkenbaar.
Het tweede feit pleegde hij samen met Demienio D. Bij de benadeelde werd weggenomen een flatscreen tv en een green dot box. De benadeelde was aan het werk en toen zij terugkwam, zag ze voetsporen en haar huis was overhoop gehaald. De verdachten waren via de vliering binnengedrongen.
Het derde feit werd voltrokken in een woning die niet dagelijks bewoond wordt. Toen de eigenares kwam, merkte zij op dat het huis leeggehaald was. Het gasfornuis, de koelkast, de waterkoker, ricecooker en ventilator waren weggedragen. De zijdeur was opengebroken.

Bij het vierde feit werden zij op heterdaad betrapt en aangehouden. Het ging om een poging tot inbraak in de woning van een politieman. Het alarmsysteem van de woning ging over en de buurvrouw van de politieman had Maikel V., die buurjongen is, herkend. De benadeelde kwam thuis en trof de verdachte in de vliering aan. Hij werd op heterdaad betrapt. De buren zagen een onbekende manspersoon in een Toyota Spacio wegrijden. Daarna heeft Maikel V. aanwijzingen gedaan en zo werd Demienio D. aangehouden. Beide verdachten hebben een volmondige bekentenis afgelegd. Beide verdachten zijn recidivisten. Op 13 april zullen de advocaten Georgette Leter en Jennifer Pinas pleiten voor hun cliënten in deze zaak.

Wanita Ramnath
Advertenties

Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April