Mannen veroordeeld in inbraakzaken
24 Mar 2017, 08:17
foto


Giovanni O. en Quincy W. worden drie feiten ten laste gelegd. Ze hebben uit een winkelpand belkaarten en SRD 25.000 gestolen. Dit zou op 5 januari zijn gebeurd. Op 13 januari zouden ze in een andere winkel ingebroken en goederen en geld ontvreemd hebben. Op diezelfde dag waren ze bezig bij een ander pand in te breken en werden op heterdaad betrapt. Officier van justitie, Reshmi Rathipal, eiste twee jaar. Kantonrechter Siegline Wijnhard week af van de strafeis van de officier en legde elk een straf van een jaar en vier maanden onvoorwaardelijk op.

De rechter achtte het eerste feit, dat de veroordeelden ontkennen, niet bewezen. De mannen werden op basis van de twee andere feiten gevonnist. Rathipal achtte alle feiten bewezen. Ze voerde aan dat de modus operandi dezelfde is geweest. Op de camerabeelden is te zien dat twee mannen uit een grijze Toyota Ist gestapt zijn. Dit was ook het geval bij de twee andere berovingen. De kenmerken aan de kledingstukken komen overeen. De manier van inbreken, is ook dezelfde. Beide verdachten bekennen twee feiten tezamen en in vereniging gepleegd te hebben. Het eerst feit, waarbij zij SRD 25.000 en belkaarten weggenomen zouden hebben, ontkennen zij.

De beelden werden weer bekeken in de rechtszaal. Volgens de kantonrechter komt de jacket niet overeen. Ook de andere opgesomde zaken door de officier waren niet duidelijk zichtbaar. Giovanni O. heeft al vonnissen op zijn naam staan, terwijl Quincy W. voor het eerst in aanraking is gekomen met de justitie. De verdachten werden bijgestaan door de raadslieden Shefani Amirkhan en Hedley Derby.

Wanita Ramnath
Advertenties

Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April