Milde straf in drugszaak tegen 65-jarige vrouw
24 Mar 2017, 00:48
foto


Theresia T. is veroordeeld, omdat zij de Wet Verdovende Middelen heeft overtreden. De 65-jarige vrouw heeft gepoogd 540 gram cocaïne uit te voeren vanuit Suriname naar Nederland. Zij had de bolletjes geslikt. Op de rechtszitting van donderdag is de vrouw gevonnist door rechter Siegline Wijnhard. Zij kreeg acht maanden celstraf opgelegd, waarvan vijf voorwaardelijk onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht, een boete van SRD 500 of een hechtenis van een week en een proeftijd van drie jaar.

Officier van justitie, Reshmi Rathipal, eiste een celstraf van twaalf maanden, waarvan zes voorwaardelijk onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht, een boete van SRD 500 of een hechtenis van een week en een proeftijd van drie jaar. Raadsman John Ferdinand voerde aan dat niet alle straffen dezelfde moeten zijn. Er wordt gekeken naar ernst van de zaak en zeker ook naar de persoon van de verdachte. Sommige straffen moeten voor sommigen milder zijn, omdat zij in feite al gestraft zijn. In dit geval gaat het om een vrouw van 65 jaar die een relatie met een man heeft. Die man zette haar enorm onder druk om de drugs uit te voeren en hij is volgens de vrouw gewelddadig. Daarnaast heeft de verdachte spijt van haar handelen. Ook is de verdachte een bloeddrukpatiënt en lijdt zij aan suikerziekte. De raadsman benadrukte dat nog drie maanden zitten in het gevang teveel voor de vrouw zou zijn met haar gezondheidsproblemen. Hij deed het verzoek om zijn cliënt een gouden kans te bieden.

Aan de kantonrechter vertelde de vrouw dat de druk die op haar gelegd werd door de verstrekker, te groot voor haar was. Na vele malen overwogen te hebben, ging ze uiteindelijk over tot het feit. Op Zanderij viel ze door de mand. De vrouw vertelde dat zij drie tot vier keren per jaar afreist naar Suriname om haar zieke moeder te bezoeken. Deze keer, op 23 december 2016, kwam ze weer voor een weekje. Zij had geld bij haar ex-man geleend om de ticket te bekostigen. Toen ze hier aankwam, werd zij door een neefje van de man opgehaald. Hij hield haar de volgende dag al voor dat ze drugs zal moeten uitvoeren om zo het geld van de ticket te betalen.

Wanita Ramnath
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April