PTC-directeur benadrukt behoefte aan technisch kader
20 Mar 2017, 19:08
foto
De geslaagden van het PTC hebben vrijdag hun diploma ontvangen. (Foto: PCT)


Veertig bachelor studenten van het Polytechnic College Suriname (PTC) hebben hun diploma in ontvangen vrijdag. "Technisch geschoold kader is meer dan ooit nodig in onze samenleving," zei directeur Robby Holband. “Ik ben ervan overtuigd dat onze studenten mede zullen zorgen voor stabilisering en verbetering van de Surinaamse economie,” stelde hij.

Zes afgestudeerde studenten zijn afkomstig van het bachelor programma Hoger Laboratorium Onderwijs (HLO), zes van Electrotechniek (Electro), negen van het programma Informatie- en Communicatie Technologie (ICT), twaalf van Infrastructuur (Infra) en zeven van het bachelor programma Werktuigbouwkunde (WTB). De best geslaagde (eindcijfer 8.1) is de student Mohammed-Ali Kurban van de opleiding Werktuigbouwkunde. De oudste student in leeftijd (58 jaar) is Frits Resosemito van WTB. “Ik ben blij met deze mijlpaal. Ik heb deze studie niet binnen de vastgestelde periode afgerond. Dankzij de ondersteuning en motivatie van mijn naasten, in het bijzonder mijn gezin, heb ik nu mijn Hbo-diploma in handen,” zegt Resosemito trots.

“Afgestudeerden, gebruik uw competenties niet alleen voor eigen succes. Op het PTC heeft u gedurende uw studie ook geleerd om rekening te houden met uw omgeving. Suriname heeft uw vaardigheden dringend nodig,” bemoedigde de PTC-directeur de afgestudeerden. Het technisch onderwijs is volgens Holband even belangrijk als het wetenschappelijk onderwijs, het een vult het andere aan. De resources worden voor een groot deel ingezet om het wetenschappelijk onderwijs te ondersteunen.

Het PTC heeft op 21 februari 2017 haar 20-jarig bestaan herdacht. Deze onderwijsinstelling biedt verschillende beroepsgerichte technische programma’s op hoger niveau aan voor alle sectoren in de samenleving. Naast de aangeboden programma’s verzorgt het PTC ook cursussen en trainingen, modulair onderwijs (contractonderwijs), masterclasses en consultancy aan.

Saturday 23 June
Friday 22 June