Gajadien: Nog steeds geen transparantie bij EBS
20 Mar 2017, 04:27
foto
Assembleelid Asiskumar Gajadien


Assembleelid Asiskumar Gajadien (VHP) vindt dat transparantie bij de Energie Bedrijven Suriname (EBS) uitgebleven is. "Als zaken zolang speelden, waarbij de kwestie Diakonessenhuis de emmer heeft doen overlopen, waarom is de gemeenschap hier niet over geïnformeerd," stelt Gajadien in gesprek met Starnieuws.

De raad van commissarissen heeft algemeen directeur Rabin Parmessar zaterdag wegens gewichtige redenen geschorst. "Er spelen allerlei belangen bij de EBS. Het is belangrijk om te weten wat er allemaal misgegaan is," zegt Gajadien. Binnen De Nationale Assemblee heeft in elk geval de oppositie vaak gepleit voor transparantie bij EBS, merkt de politicus op. Hij haalt aan dat Parmessar ook deel uitgemaakt heeft van De Nationale Assemblee.

Het gaat al jaren verkeerd bij de EBS, waarbij twee directeuren de laan zijn uitgestuurd. Er is zoveel te doen geweest rond corruptie. "Wij hebben tot nu toe geen verbetering gezien. Het corruptie faciliterend beleid van de regering-Bouterse gaat gewoon door," constateert Gajadien. Hij vindt dat de samenleving recht heeft op informatie over wat zich precies afspeelt in het staatsbedrijf. Een directeur per direct schorsen, dient goed uitgelegd te worden. Des te meer minister Regilio Dodson van Natuurlijke Hulpbronnen, die de aandeelhouder vertegenwoordigt, zich geschaard heeft achter het besluit van de raad van commissarissen.