SVZ en Brahma Medilab werken samen op echografisch gebied
19 Mar 2017, 18:18
foto
Het echoapparaat geschonken door Brahma Medilab aan St.Vincentius Ziekenhuis.


Het St. Vincentius Ziekenhuis (SVZ) en Brahma Medilab zijn een samenwerking aangegaan voor het versterken van de echografische diensten aan het publiek. Afgelopen vrijdag werd de overeenkomst getekend door algemeen directeur Manodj Hindori van het St. Vincentius Ziekenhuis en directeur Kwok Choy van Brahma Medilab.

Brahma Medilab heeft een nieuw echoapparaat ter beschikking van het St. Vincentius Ziekenhuis. Het geavanceerd echoapparaat zal bediend worden door de radioloog van het ziekenhuis. Hierdoor kunnen patiënten van het ziekenhuis en van de kliniek van Brahma Medilab vlot geholpen worden. Ook patiënten van andere artsen, die een echo-onderzoek moeten ondergaan, kunnen daarvoor in het St. Vincentius Ziekenhuis terecht.

Directeur Hindori is verheugd over de samenwerking met Brahma Medilab. In deze financieel moeilijke tijd voor het ziekenhuis is het niet eenvoudig om grote investeringen te plegen in radiologische apparatuur. Daarom vindt hij het belangrijk om partnerschappen aan te gaan met het bedrijfsleven. Het ziekenhuis heeft veel medische know how en is dus een interessante partner voor investeerders in de medische zorg.

Ook directeur Choy is blij dat zijn investeringen in radiologische apparatuur goed tot zijn recht komen en dat echopatiënten nu beter geholpen kunnen worden. Hij deed een beroep op het ziekenhuis om zuinig om te gaan met het nieuwe echoapparaat, omdat het om een grote investering van rond de € 75.000 gaat.

Het St. Vincentius Ziekenhuis en Brahma Medilab hebben al sinds 2011 een samenwerking op het gebied van dialysezorg. Het Brahma Nierdialysecentrum staat op het terrein van het ziekenhuis en beschikt over 12 dialysemachines. Het centrum biedt zorg aan circa 50 nierdialysepatiënten die meerdere keren per week gedialyseerd worden, meldt het ziekenhuis.