Gendertraining BGA op schema
18 Mar 2017, 22:24
foto
Een moment tijdens de gendertraining van het Bureau Genderaangelegenheden.


Het project ‘Train de trainers in gender’ van het Bureau Genderaangelegenheden (BGA) is op schema met het afleveren van kader. Trainees uit de eerste groep zijn sinds vorige week klaar voor het tweede traject van de training. Twee van hen hebben al delen van een gendertraining verzorgd. Er zullen twee andere trainees ingezet worden bij de opleiding van de tweede groep.


Het algemeen doel van het project is om het gendertrainerskorps te vergroten en hierin genderevenwicht te brengen, meldt de voorlichting van Binnenlandse zaken. (Biza). In het eerste traject zijn gender en gendergerelateerde concepten op een interactieve manier behandeld. Shiefania Jahangier, onderhoofd BGA, zegt dat bij het tweede traject de trainees hebben geleerd om de opgedane kennis over te dragen. Het gaat onder meer om de manier van presenteren, de diverse leerstijlen, het non-verbaal en verbaal gedrag en gebruik van hulpmiddelen bij het verzorgen van een training.

Jahangier zegt dat alle belanghebbenden genderbewust moeten worden gemaakt. “Het BGA zal dat niet in haar eentje kunnen doen. Vandaar dat er meerdere functionarissen worden getraind om de nodige kennis over te kunnen dragen. En aangezien het om gender issues gaat, dus waarbij mannen en vrouwen betrokken zijn, is het tactvol om zowel vrouwelijke als mannelijke trainers te hebben.”

De training is mogelijk gemaakt door een samenwerking tussen het ministerie van Binnenlandse Zaken en de United Nations Development Program (UNDP), meldt de voorlichting van het ministerie.

Tuesday 19 June
Monday 18 June
Sunday 17 June