CariSec voorziet instanties van computerapparatuur
18 Mar 2017, 04:28
foto
Onderdirecteur van Handel, Yvette Rokadji, overhandigt een notebook aan de vertegenwoordiger van het Pensioenfonds, de heer Mahabier.


Het ministerie van Arbeid heeft 3 notebooks en 1 netwerk printer, het Algemeen Statistiek Bureau (ABS) 2 notebooks en het Pensioenfonds 1 notebook ontvangen van het Caricom Secretariaat (CariSec). Met deze apparatuur moeten deze instanties beter in staat zijn informatie te delen over de arbeidsmarkt, statistieken en sociale zekerheid.

CariSec is bezig met het uitvoeren van het CSME economische integratie programma, om de CSME (Caricom Single Market en Economy) te bevorderen. Het ministerie van Handel, Industrie en Toerisme heeft gezorgd voor het distribueren van de apparatuur die gebruikt zal worden voor het opzetten van een online operating system.

Het ministerie is als CSME focal point verantwoordelijk voor de uitvoering en coördinatie van CSME-maatregelen. Yvette Rokadji, Onderdirecteur van Handel, overhandigde de apparatuur aan de vertegenwoordigers van de instanties. Het ABS zal ook een SPSS Statistical package van het Caricom Secretariaat krijgen, zegt de voorlichting van het ministerie.