Dodson grijpt in na afsluiten stroom Diakonessenhuis
17 Mar 2017, 02:27
foto
Opdracht tot afsluiting van een deel van de stroomtoevoer van Diakonessenhuis.


De Energie Bedrijven Suriname (EBS) heeft donderdag de stroomtoevoer van het Diakonessenhuis gedeeltelijk afgesloten. Dit heeft voor enorme consternatie gezorgd in het ziekenhuis. De kinderpolikliniek, zwangerschapspoli en verschillende andere ruimten zijn hierdoor getroffen. De leiding van het ziekenhuis heeft alles in het werk gesteld om EBS zover te krijgen dat de afsluiting opgeheven werd. Starnieuws verneemt dat minister Regilio Dodson van Natuurlijke Hulpbronnen uiteindelijk de opdracht heeft gegeven om het ziekenhuis weer aan te sluiten op het net.

Minister Dodson om een reactie gevraagd, bevestigt dat een deel van het ziekenhuis was afgesloten. Na zijn opdracht om onmiddellijk de stroomtoevoer te herstellen, is de situatie hersteld. De bewindsman geeft aan dat het inderdaad voorkomt dat ziekenhuizen en andere instellingen de rekeningen niet op tijd kunnen voldoen, maar er is een speciale regeling getroffen door de regering voor ziekenhuizen en sociale instellingen. Samen met de EBS dient te worden nagegaan hoe een bezuinigingsplan kan worden opgesteld voor deze instellingen.

De minister zegt dat er maatregelen worden getroffen opdat zulke pijnlijke gevallen zich niet voordoen. De stroomtoevoer afsluiten van een ziekenhuis is tegen de beleidsprincipes van de regering. Deze kwestie had op een andere manier opgelost kunnen worden.