Jarige Stichting Lobi blijft zich ontwikkelen
01 Mar 2017, 20:27
foto


Stichting Lobi viert vandaag haar 49-jarig bestaan en blijft bezig met het ontwikkelen van nieuwe diensten. Recent is gestart met een pilot project in het district Saramacca om een model voor een nationale aanpak op baarmoederhalskankerscreening te testen. De resultaten van dit project zullen een bijdrage leveren aan het af te ronden concept voor een Nationaal Kanker Plan. Lobi lanceert binnenkort ook haar nieuwe website.

De website zal meer zijn afgestemd op de huidige technologische ontwikkelingen, zegt de stichting. Jongeren en anderen die gewend zijn om in te loggen met hun mobiel en of tablets zullen een verbeterde toegang ervaren bij het zoeken naar de correcte informatie.

De stichting heeft recent een nieuw Strategisch Plan voor 2016 – 2019 opgesteld dat is afgestemd op de nieuwe ontwikkelingen op het gebied van de seksuele en reproductieve gezondheidszorg en rechten. De organisatie heeft op het gebied van family planning succesvolle pilots gedaan met intra uteriene inseminatie. Vrouwen en of koppels met een kinderwens die maar niet zwanger konden worden, zijn onder begeleiding en behandeling van de medische experts in de kliniek blije ouders geworden. Er zijn ook pilots gestart voor combinatietesten voor chlamydia en gonorroe.

Het gezond houden van de Surinaamse samenleving door het leveren van een bijdrage aan het voorkomen van een aantal ziekten op het gebied van de seksuele en reproductieve gezondheid is het belangrijkste doel van de Stichting, zegt zij in een persbericht. De stichting besteedt veel zorg aan het bewaken van de confidentialiteit van haar cliënten. Er wordt steeds gewerkt aan de kwaliteit en de controle van de dienstverlening. Om de vijf jaren wordt de stichting als geaccrediteerd lid van het International Planned Parenthood Federation (IPPF) doorgelicht door een deskundig en onafhankelijk team van het IPPF om na te gaan of zij nog steeds voldoet aan de internationale standaarden van deze moederorganisatie. De volgende accreditatie staat gepland voor 2018.
Advertenties

Thursday 28 March
Wednesday 27 March
Tuesday 26 March