Misbruikende oom krijgt negen jaar opgelegd
28 Feb 2017, 03:08
foto


Kantonrechter Siegline Wijnhard heeft Lloyd D. veroordeeld tot een celstraf van negen jaar. Hij heeft seksuele handelingen met vier minderjarige meisjes, zijn nichtjes, gepleegd. Hij had eerst een volmondige bekentenis afgelegd bij de politie, maar op de rechtszitting kwam hij daarop terug. Hij bleef maar tegenstrijdige verklaringen afleggen.

In tweede kanton had officier van justitie, Astrid Niamat, een celstraf van drie jaar onvoorwaardelijk geëist en in het derde kanton vijf jaar onvoorwaardelijk, onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht. Wijnhard legde hem in het tweede kanton een celstraf van vier jaar en in het derde kanton moet hij het doen met nog eens vijf jaren. De kantonrechter voerde aan dat de man geen spijt heeft betuigd. Ze achtte de feiten wettig en overtuigend bewezen. De bewijsmiddelen haalde ze uit de verklaringen van de slachtoffers en de verdachte zelf. Daarnaast is een een psychologisch rapport van de verdachte.

Bij twee van de minderjarige meisjes waste hij zijn handen in onschuld. Hij gaf aan dat hij niets met ze heeft gedaan. Bij een ander meisje zou hij per ongeluk aan haar borst zijn geweest. Hij sliep en zou zijn mobiel pakken en kwam daarbij tegen het meisje aan. Bij het vierde slachtoffer, een dertienjarige, heeft hij toegegeven dat hij seks met haar heeft gehad. Hij beweert dat het meisje hem daartoe had gedwongen. Bij confrontatie met de slachtoffers, ging de 29-jarige verdachte overstag. Hij werd bijgestaan door raadsman Harold Belfor.

Wanita Ramnath
Advertenties