Man krijgt 26 jaar cel voor misbruik stiefdochters
28 Feb 2017, 00:01
foto


Kantonrechter Siegline Wijnhard heeft op de rechtszitting van maandag Antonio L. veroordeeld tot een celstraf van 26 jaren. Het Openbaar Ministerie had twintig jaar tegen de man geëist. De veroordeelde heeft zijn vier stiefdochters van 6, 7, 8 en 9 jaar seksueel misbruikt en met het hiv-virus besmet. Het misbruik heeft plaatsgehad in de periode 2009 tot 2013.

Officier van justitie, Astrid Niamat, eiste in het tweede kanton een celstraf van vijftien jaar geheel onvoorwaardelijk onder aftrek. Dit is conform de opgelegde straf van de kantonrechter. In het derde kanton hoorde Antonio L. een celstraf van vijf jaar tegen zich eisen. Wijnhard legde de man hier een celstraf van elf jaar op. Ze voerde aan dat de feiten zeer ernstig zijn. De vier onschuldige kinderen hebben een trauma opgelopen en hun leven is verpest door iemand die hen juist zou moeten beschermen. Daarnaast is de samenleving geschokt door dit feit.

De slachtoffers hebben gedetailleerde en consistente verklaringen afgelegd. Allen zijn besmet met het virus. Hij was vaak alleen met de meisjes, waardoor hij seksuele gevoelens voor hen ontwikkelde. De man wist in 2009 al dat hij hiv-positief was. Het psychologische rapport zegt dat de man een verstandelijke beperking heeft, terwijl het psychiatrische rapport aanduidt dat de man bewust is van zijn handelingen en dat de feiten hem volledig kunnen worden toegerekend. De kinderen werden verkracht als de moeder afwezig was. Dan werden zij uit hun slaapkamer gehaald.

In eerste instantie had de verdachte de feiten bekend. Daarna kwam hij terug op zijn verklaringen en zei dat hij slechts twee van hen misbruikt had. Een van de meisjes had op school verklaard dat zij meerdere malen door haar stiefvader misbruikt werd en dat zij pijnen in haar onderbuik en schaamdeel had. Hij zou de kinderen bedreigd hebben met de dood, als zij iets over het feit zouden vertellen. Dit laatste ontkent de verdachte. Hij beweert dat hij ze niet had bedreigd. De verdachte wilde eerst doen overkomen dat hij niet wist dat hij hiv-positief getest was. In 2009 kende hij de uitslag van de test echter al. Daarna heeft hij de stiefdochters een aantal jaren lang misbruikt.

Wanita Ramnath
Advertenties