Mannen met marihuana aangehouden in Brokopondo
27 Feb 2017, 00:53
foto


Runo A. (30) en Tjoen G. (17) zijn door de politie van Brokopondo tijdens een wegcontrole aangehouden. De bestuurder Runo A. reed met twee inzittenden in de richting van Brownsweg. Toen zij geconfronteerd raakten met de wegcontrole, verminderde de autobestuurder zijn snelheid. Een man die naast de bestuurder zat, sprong uit het voertuig.

De politie sommeerde de auto te stoppen. Runo A. en Tjoen G. werden staande gehouden. Bij controle in het voertuig werden 13 bollen verpakte marihuana tussen bladgroente aangetroffen en in beslag genomen.

Runo A. die eerder voor hetzelfde gepleegde strafbare feit met de politie in aanraking is gekomen, ontkent iets van de lading marihuana af te weten. Hij verklaarde slechts een rit te hebben gereden vanuit de aanmeerplaats te Atjoni. Hij wist niet wat er in de tassen zat. Volgens de bestuurder behoort het verderfelijke spul de derde man toe.

De chauffeur en zijn helper werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Aan de opsporing van de voortvluchtige verdachte wordt gewerkt.
Na afstemming met het Openbaar Ministerie is het tweetal in verzekering gesteld, meldt de politie Public Relations.
Advertenties