Jozefzoon: Valies moet zijn attitude veranderen
26 Feb 2017, 14:23
foto
Raadsadviseur Eddy Jozefzoon


Raadsadviseur Eddy Jozefzoon zegt na diverse kritische vragen van de panelleden in Welingelichte Kringen op Radio ABC zondag dat het moeilijk onderhandelen is met vakbondsleider Wilgo Valies. De raadsadviseurs zijn bereid met de Bond van Leraren (BvL) om de tafel te zitten, maar dan zou Valies zijn attitude ook moeten veranderen.

Ondanks aandringen van de panelleden Giwani Zeggen, Henry Ori, Edwin Marshall en presentator Rudy Esajas, blijft Jozefzoon op de vlakte over de hoe de salarissen eruit zullen zien van de onderwijsgevenden. Maandag is er een regeringsvergadering waarbij het besluit genomen zal worden of de notitie rond het herwaarderingsprogramma.

Jozefzoon laat duidelijk blijken dat Valies zeggenschap en macht wil hebben. Elke keer vraagt hij iets anders als zaken worden goedgekeurd. Uit het programma blijkt duidelijk dat de persoonlijke geschillen tussen Jozefzoon en Valies diep geworteld zijn. De raadsadviseur merkt op dat met de Federatie van Organisaties van Leerkrachten in Suriname (FOLS) wel overeenstemming is bereikt. De Staat en de FOLS zijn akkoord. De derde partij, BvL, is niet meegegaan met het herwaarderingsprogramma, maar mag van de rechter daarover niet meer staken.

De regering zal zich maandag buigen over de notitie, waardoor zoals het ernaar uitziet de goedkeuring zonder het fiat van BvL zal plaatsvinden. Jozefzoon legt uit dat als er langer gewacht wordt, de uitvoering in gedrang zal komen. Er is intussen een Resolutie gepubliceerd waaruit blijkt dat de onderwijsgevenden losgekoppeld zijn uit FISO. Zij worden een aparte beroepsgroep met een eigen salarisreeks, met behoud van de verworven rechten.
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April