1e Deca Challenge succesvol afgerond
26 Feb 2017, 02:55
foto
Van links naar rechts: Kelvin Yeung, Cherry Wu, Ishita Koebeer, Dewinder Ramesar, Jose Kemp en Diya Gajadien. (Foto: Chess Academy)


Schaakvereniging Rukhmania, Free First Move Chess Club, Chess For Talents en Chess Academy hebben de handen bij elkaar geslagen om een thematoernooi voor ruim 50 schakers te houden. Deze vier schaakorganisaties waren verantwoordelijk voor het afleveren van ongeveer tien jeugdige schakers per school. Dit toernooi werd afgewerkt in twee klassen: Stap 1 en Stap 2.

Volgens Suradj Hanoeman van Chess Academy, die belast was met de algehele coördinatie is het toernooi conform de planning afgewerkt. De schakers werden verwelkomd door de voorzitter van de schaakvereniging Rukhmania, Ratan Kalka. Rudie Tjong Tjin Joe van Free First Move Chess Club zorgde voor de uitleg van de spel- en huisregels. De voorzitter van de Surinaamse Schaakbond, Frank Lo Kim Lin verrichte na de korte teach-in van Tjong Tjin Joe de openingszet.

Stap 1
Jose Kemp werd ongeslagen kampioen in de Stap 1 klasse. Kemp scoorde 8.5 punten uit 9 gespeelde rondes. Dewinder Ramesar van Schaakvereniging Rukhmania wist de tweede plaats te bemachtigen en Diya Gajadien van Chess for Talents eindigde op de derde plaats.

Stap 2
De top vijf in de stap 2 klasse werd gedomineerd door de schakers van Free First Move Chess Club. Op een gedeelde eerste plaats eindigden Cherry Wu en Kelvin Yeung. Na het toepassen van de tie-breaks werd het kampioenschap toegewezen aan Wu, terwijl Yeung genoegen moest nemen met het semi-kampioenschap. Ishita Koebeer van schaakvereniging Rukhmania eindigde met 5.5 punten op de derde plaats.

Hanoeman deelt mee eerst een evaluatie gehouden wordt, alvorens de voorbereidingen starten voor de volgende Deca Challenge. Het ligt in de lijn der verwachtingen dat dit succesvolle toernooi elk kwartaal georganiseerd zal worden. De organisatie bedankt de verschillende verenigingen, vrijwilligers, de spelers en de ouders die hebben bijgedragen tot het succes van de eerste editie van het toernooi.

Vishay Hardwarsing
Advertenties

Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April