Ex-Assembleelid Moesafierhoesein overleden
26 Feb 2017, 01:06
foto
Frits Moesafierhoesein


Ex-Assembleelid Frits Moesafierhoesein (NDP) is zaterdag overleden. Hij wordt zondag begraven. Assembleelid Amzad Abdoel om een reactie gevraagd, zegt aan Starnieuws dat hij een toegewijde volksvertegenwoordiger was. Hij sukkelde de laatste jaren met zijn gezondheid. Hij moest regelmatig dialyseren. Ondanks zijn ziekte, verleende hij altijd medewerking als er een beroep op hem werd gedaan, merkt Abdoel op.

In de vorige zittingsperiode had de coalitie vaak te kampen met het quorumvraagstuk. "Maar dit lag nooit aan Frits. Heel vaak hebben wij meegemaakt dat hij direct van het dialysecentrum naar de vergadering kwam," haalt Abdoel herinneringen op. Hij heeft steeds zijn bijdrage geleverd, waar hij kon. Binnen de NDP-structuren Saramacca gaf Moesafirhoesein ook zijn krachten. "Hij heeft jarenlang keihard gewerkt voor de partij. Zijn heengaan is een groot verlies, maar hij heeft zijn missie volbracht" verzucht Abdoel. Moesafirhoesein heeft in het onderwijs ruim 35 jaren zijn krachten gegeven.

Zondag wordt er van 8 tot 10 uur afscheid genomen van Moesafirhoesein in de aula van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Van 10 tot 11 uur is er gelegenheid tot het nemen van afscheid in de zaal van de Surinaamse Moeslim Associatie aan de Jagernath Lachmonstraat, waarna zijn ontzielde lichaam naar zijn laatste rustplaats wordt begeleid.
Advertenties

Tuesday 16 April
Monday 15 April
Sunday 14 April