Simons: Werk 25 februari 80 moet nu afgemaakt worden
25 Feb 2017, 04:44
foto
Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons (beeld: René Gompers)


Assembleevoorzitter tevens NDP-topper Jennifer Geerlings-Simons zei vannacht, bij de herdenking van 25 februari 1980, dat deze datum een knooppunt is. Ongeacht uit welk perspectief men de zaak ook bekijkt, het gaat om een historische realiteit. Er waren doelen gesteld die nog niet zijn verwezenlijkt. Simons benadrukte dat beseft moet 'het enige moment waarop wij macht hebben, het nu is'. Er moet nu gehandeld worden om zaken die beloofd waren in het verleden nu af te ronden. Het werk dat begonnen is 37 jaar geleden, moet nu afgemaakt worden.

Simons merkte op dat na 25 februari 1980 een versnelde groei is gekomen naar eenheid van het volk. De roep van die tijd was om geloof te hebben in onszelf. Het doel was om een sociaal rechtvaardige samenleving neer te zetten. De natuurlijke hulpbronnen moesten aangewend worden voor ontwikkeling van het land. Uit de fouten die gemaakt zijn, moet lering worden getrokken.

Er zijn in 1980 offers gebracht aan alle kanten. Er zijn momenten van vrees en angst geweest. Velen hebben geleerd om niet in hokjes te denken maar het Surinamer-zijn op de eerste plaats te stellen. Terugkijkend op de beloften die gedaan zijn, constateert Simons dat het werk niet af is. Het is nu de tijd om in eenheid de sociaal rechtvaardige samenleving te vestigen. "Wat wij zullen zijn, is wat wij van onszelf hebben gemaakt," stelde Simons.
Advertenties

Thursday 28 March
Wednesday 27 March
Tuesday 26 March