IMT met 2-0 te sterk voor Hoppers uit Antigua
25 Feb 2017, 06:32
Inter Moengo Tapoe dolgelukkig met de overwinning in Antigua. (Foto: Ala-D Media)

Inter Moengo Tapoe (IMT) heeft na een blanco ruststand met 2-0 gewonnen van Green Bay Hoppers uit Antigua & Berbuda. Inter is hierdoor een stap dichterbij om groepswinnaar te worden en zo verder te stomen naar de finale van de Concacaf Caribische Clubkampioenschappen.

De thuisploeg werd goed aangevuurd in de beginminuten van de strijd die in het Antigua Recreation Ground werd gespeeld vrijdagavond. De jeugdige en behendige Donegy Fer die de sterren van de hemel speelde, trok de wedstrijd naar IMT toe met een machtig doelpunt waarmee hij het eindresultaat bepaalde.

De huisploeg startte gelijk sterk offensief. Dit leverde zeker wat enthousiaste aanvallen op die met de nodige zorgvuldigheid werden verdedigd door IMT. De kampioen van Suriname had een lichte veldoverwicht in de eerste helft. De afrondende pass kwam maar niet. Emilio Limon moest vroeg uit het spel vanwege een blessure. Serginio Eduards kwam in zijn plaats. IMT had vooral moeite met de verre ingooi van de Tomorley Thomas. Weer moest Obrendo Huiswoud uit een hoekschop tot tweemaal toe redding brengen voor Inter.

De verdediging van IMT kwam in de laatste minuten van deze helft goed onder druk te staan. De tweede helft was nauwelijks een minuut oud toen uit een prachtige combinatie tussen Giovanni Waal en Romeo Kastiel de bal keurig diep in de vrije ruimte op rechts voor Stefano Rijssel werd gespeeld. Met een loeier in de linkerhoek noteerde hij het eerste doelpunt: 1-0. Kort daarna kreeg Rijssel weer een reële kans om de voorsprong te vergroten maar hij faalde. Ook Kastiel kwam dichtbij een doelpunt met een direct schot op het doel.

Het spel werd nog gunstiger voor Inter toen de Jamaicaan Linval Wilson, die speelt voor Hoppers, vanwege een overtreding op Rijssel zijn tweede gele kaart kreeg.
Inter domineerde hierna het gehele spel. Uit een dieptepass ging Fer vanuit links op het doel af. Hij kogelde in de running de bal de touwen in: 2-0. De bal werd daarna lekker rond gespeeld en veroverde Inter zo de volle drie punten uit de strijd.

IMT heeft nu 4 competitiepunten uit twee wedstrijden samen met Racing FC van Haïti. Dit team won eerder op de avond van Bequia uit St. Vincent & The Grenadines met 4-0. Racing staat vanwege een beter doelsaldo nu op de eerste plaats gevolgd door IMT en Green Bay Hoppers. Zondag komt IMT tegen Bequia uit en Racing tegen Hoppers om uiteindelijk te bepalen wie groepswinnaar wordt.