Ambtenaren getraind in succesvol ondernemen
25 Feb 2017, 10:12
foto
Haidy Saimbang geeft inzicht in haar plannen aan Winston Leckie, vertegenwoordiger van de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven.


Het ministerie van Handel, Industrie en Toerisme heeft ambtenaren van 20 tot en met 24 februari getraind in ondernemerschap. David Slyper, Sandra Ziv en Akarda Ventour hebben ruim dertig cursisten vaardigheden bijgebracht om succesvol te kunnen ondernemen. De participanten hebben al doende geleerd een plan van aanpak voor hun bedrijf te ontwikkelen.

De training had een luchtige opzet en een erg divers aanbod van praktische leermomenten, afgewisseld met ervaringen van succesvolle ondernemers en anderen die een sleutelrol vervullen in de zakenwereld. Aan de hand van presentaties, oefeningen en praktijkopdrachten is er inzicht verschaft in het entrepreneursvak. De trainers hanteerden het model van 'al doende leren'.

Een van de leermomenten was een verkoopuur. Binnen een paar uren moesten de deelnemers deze activiteit voorbereiden en ook daadwerkelijk uitvoeren. Deze oefening is door de cursisten erg gewaardeerd, omdat ze hierdoor hun talenten hebben ontdekt. Met medewerking van TBL-cinemas konden de ambtenaren voor een uur het ondernemersmilieu ervaren. Voor de meeste van hen was dit leermoment een ‘eye-opener’ dat ondernemen onder de juiste condities, veel mogelijkheden biedt. De opbrengst van het verkoopuur is op de laatste trainingsdag aangeboden aan minister Ferdinand Welzijn.

Op de laatste dag mochten de cursisten hun ‘Business Model Canvas’ presenteren aan toppers uit de ondernemerswereld. Ook dit was voor velen een goed leermoment om hun bedrijfsplannen te verdedigen. De ambtenaren blikken terug op een leerrijke week en zijn dankbaar voor de geboden gelegenheid om kennis op te doen van ondernemerschap. Velen zijn vastbesloten om het geleerde in praktijk te brengen en de opgedane kennis en vaardigheden in te zetten ten behoeve van aankomende entrepreneurs.
Advertenties

Tuesday 23 April
Monday 22 April
Sunday 21 April