Inzamelingsactie voor overstroomde gebieden binnenland
25 Feb 2017, 03:00
foto
Gebieden die te kampen hebben met de overstroming.


Vandaag en morgen zal er een inzamelingsactie worden gehouden voor dorpelingen in het binnenland van Suriname die door wateroverlast en overstroming zijn getroffen. Deze inzamelingsactie wordt gehouden door Royall Fiiman Paansu.
De stichting heeft onder meer als doel; maatschappelijke vraagstukken te identificeren binnen de marrongemeenschap en te helpen oplossingen aan te dragen.

Volgens woordvoerder tevens secretaris Marlene Malobie komt de noodhulp heel traag op gang. We hebben informatie van gebieden die zwaar getroffen zijn en hulp behoeven. De tijd voor de inzameling is gesteld op 08.00 tot 18.00 uur voor beide dagen. De inzameling vindt plaats te Dentist Place nabij de rotonde van Latour. Aan de gemeenschap wordt verzocht allerhande noodhulp middelen te schenken.
Hierbij wordt volgens haar gedacht aan water, levensmiddelen, muggen wierook en muskietenkaars, maar ook klamboes, flashlights of wat men ook kan bedenken dat de mensen hard nodig hebben.

We rekenen op de Surinaamse gemeenschap, benadrukt Malobie. Volgens haar is reeds contact gelegd met de dc's van de respectieve gebieden. Het gaat meer om het midden, oost en zuid oostelijk deel van Suriname. De organisatie hoopt hiermee vooral de mens in nood te helpen en kijkt samen met andere organisaties ook uit naar gezamenlijke steun van de gemeenschap, zodat de noodsituatie zich kan normaliseren.

Ala-D Media
Advertenties

Tuesday 23 April
Monday 22 April
Sunday 21 April