KPS belicht grote recente drugsvangsten
24 Feb 2017, 01:16
foto
In beslag genomen cocaïne door de politie. (Foto: KPS)


Het Korps Politie Suriname (KPS) rekent op de hulp van de samenleving bij het oplossen van lopende zaken en het handhaven van de veiligheid. Het korps heeft donderdag enkele opvallende zaken waar het mee bezig is, op een persconferentie belicht. Het gaat om berovingen, moorden en drugszaken. De tips uit de samenleving zijn essentieel geweest bij het succesvol afronden van bepaalde zaken.

Glen Fernald, hoofd van Drugsbestrijding, heeft de spits afgebeten. Hij deelde mee met welke spraakmakende drugszaken de politie bezig is. 26 november 2016 meldde de Kustwacht dat een zeilschip uit Venezuela, Suriname met motorpech is binnengevaren. Het schip is een dag later gesignaleerd bij Cevihas. Op een bemanningslid is 320 gram cocaïne aangetroffen. Op 28 november is bij een nader onderzoek 552 kg cocaïne ontdekt. Het spul zat in 21 grote zakken verstopt in de brandstoftank, deelt Fernald mee. Er zijn vijf mensen aangehouden, het onderzoek is nog gaande.

Op 10 december 2016 is op de Johan Adolf Pengel Luchthaven een koffer met 12 kg hasj ontdekt. De koffer is op Schiphol ingecheckt. De passagier is niet meer meegevlogen. De koffer zou teruggestuurd worden, maar tijdens de controle op Zanderij zijn de drugs ontdekt. “Er wordt getracht met hulp van het buitenland deze verdachte aan te houden,” geeft Fernald aan.

Op 13 december 2016 is in een zwarte hummer 29,6 kilogram cocaïne gevonden. De auto stond op de haven voor verscheping. Het spul zat in de dashboard en kofferruimte. In deze zaak is een zekere Mijnals aangehouden, maar het onderzoek loopt nog, deelt Fernald mee.

De laatste opvallende zaak heeft zich op 7 februari voorgedaan. Op de haven is in twee containers van 20 en 40 voet groot, ruim 980 kilo cocaïne ontdekt. Het verderfelijke spul zat in 32 sporttassen. Er zijn tot nu toe elf verdachten aangehouden, één is voortvluchtig. De politie heeft op woensdag een deel van de in beslag genomen drugs vernietigd, deelt Fernald mee. “Het gaat om het geval van 7 februari en dat van de hummer,” licht hij toe.

René Gompers
Advertenties

Tuesday 23 April
Monday 22 April
Sunday 21 April