Vp: Leerkrachten blijven gelijkgesteld met landsdienaren
24 Feb 2017, 14:58
foto
De regeringstafel donderdag tijdens het 'vragenuurtje'. Vicepresident Ashwin Adhin stelt leerkrachten gerust. (Foto: Raoul Lith)


Vicepresident (vp) Ashwin Adhin bleef lang stilstaan in De Nationale Assemblee op een vraag van Assembleelid Diana Pokie over de resolutie waarin is bepaald dat onderwijsgevenden uit FISO gelicht zijn. Ook ging hij in op de rechtszaak die in het voordeel van de Staat is beslecht. De veroordeling van de Bond van Leraren en de Alliantie van Leerkrachten in Suriname heeft volgens de vp geen invloed op het herwaarderingsprogramma van de leerkrachten.

Adhin benadrukte dat de regering waardering heeft voor de leerkrachten. Hen lichten uit FISO was een noodzaak om een betere financiële waardering door te kunnen voeren. Als de onderwijsgevenden in FISO zouden blijven, moest deze waardering aan alle landsdienaren worden gegeven. Het gaat hier om een technische ontkoppeling. De leerkrachten blijven gelijkgesteld met de landsdienaar en behouden alle verworven rechten.

De regering blijft in overleg met de onderwijsbonden. De vp wees erop dat te veel nadruk is gelegd op de financiële paragraaf, terwijl het herwaarderingsprogramma veel meer omvat. Leerlingen, ouders, leerkrachten en het bedrijfsleven hebben veel meer inspraak bij dit programma. Er kan nu gewerkt worden aan verhoging van de kwaliteit, waarbij het onderwijs ook beter zal aansluiten op de behoeften in de maatschappij.
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April