Milde straf in diefstal- en verduisteringszaak
24 Feb 2017, 16:44
foto


Ewald P. is op de rechtszitting van donderdag gevonnist door rechter Siegline Wijnhard tot een celstraf van zeven maanden waarvan vijf voorwaardelijk, onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht en een proeftijd van drie jaar. De man wordt valsheid in geschrifte en diefstal ten nadele van Rosebel Gold Mines verweten.

De veroordeelde had scraps bij het bedrijf genomen. Zonder toestemming van drie controleposten zou hij niet ermee weg kunnen gaan. Daarom werd er een valse handtekening geplaatst onder een document. Ewald P. heeft een volmondige bekentenis afgelegd. Hij wilde het bedrijf vergoeden en SRD 15.000 betalen, maar Rosebel Gold Mines werkte hier niet aan mee. Het bedrijf wilde dat de man voor de feiten vervolgd moest worden. Dit, zodat het geen vrijbrief voor anderen zou worden om diefstal en vervalsing buiten proces af te handelen. De man viel bij een van de controleposten door de mand, omdat het voertuig waarmee de lading vervoerd moest worden, niet klopte. Er was een ander voertuig ingezet. Toen bleek dat de handtekening vervalst was.

Officier van justitie, Reshmi Rathipal, eiste een celstraf van twaalf maanden waarvan vier voorwaardelijk onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht en een proeftijd drie jaar.
Ewald P. werd door advocaat John Ferdinand bijgestaan. De raadsman voerde aan dat hij zeer teleurgesteld was in de strafeis van de vervolging. Hij merkte op dat de man een volmondige bekentenis had afgelegd, een goede proceshouding had en voor het eerst in aanraking met justitie was gekomen. De advocaat vond het erg dat de man acht maanden in het gevang zou moeten zitten, terwijl hij bereid was de schade te vergoeden. Hij kaartte de sociale omstandigheden van de man aan. Ook de verdachte vroeg om een kans aan de kantonrechter, zodat hij voor zijn drie maanden oude baby kan zorgen.

Wanita Ramnath
Advertenties