Hoofd security als getuige gehoord in drugszaak
24 Feb 2017, 12:02
foto


Elismar G. staat terecht, omdat zij op 11 oktober 2015 heeft geprobeerd iets meer dan drie kilo cocaïne te smokkelen naar Trinidad & Tobago. Op de luchthaven is zij door de mand gevallen. Ze had het spul in haar koffer. Kantonrechter Marie Mettendaf heeft een getuige, hoofd van de Security Afdeling van de Luchthaven, donderdag gehoord.

De getuige verklaarde dat alle bagage gescand wordt. Het BID-team is niet altijd, vooral bij de heel late vluchten, ter plekke. Het werk wordt dan door de security gedaan. Bij het scannen bleek dat iets niet in orde was. De kleding is uit de koffer gehaald en opnieuw op de scan geplaatst. Toen bleek dat er iets in de bodem van de koffer zat. De politie werd ingeschakeld.

De verdachte had verklaard dat zij al bijkans vier maanden in Suriname is. Ze is naar het land gekomen voor vakantie. Ook zou ze naar een baan uitkijken. Volgens haar is het echter tegengevallen en besloot ze terug te gaan. Ze zou via Trinidad & Tobago doorreizen naar de Bahama’s. Ze verklaarde dat ze de koffer bij een man op straat had gekocht. Ze wist niets van de drug af. Elismar G. heeft ook niet kunnen aangeven waar ze de koffer had gekocht en waar ze verbleef. Bij de politie had ze eerder een adres opgegeven.
Op 07 maart zal deze zaak verder worden behandeld. Advocaat Benito Pick staat de verdachte bij.

Wanita Ramnath
Advertenties

Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April