Bespreking rond Alcoa verdaagd; president niet in DNA
23 Feb 2017, 16:50
foto
Vicepresident Ashwin Adhin legt uit dat alvast gewerkt kan worden aan definitieve voorstellen waar goedkeuring van De Nationale Assemblee voor vereist zijn. (Foto: Raoul Lith)


De vergadering van De Nationale Assemblee over Alcoa is vandaag niet doorgegaan. President Desi Bouterse was niet aanwezig in 's lands vergaderzaal. Vicepresident Ashwin Adhin zei dat er een crisissituatie heerst in het binnenland. De president geeft prioriteit daaraan. De vragen zouden beantwoord worden door Adhin. Ronnie Brunswijk, fractieleider van de ABOP, vroeg de vergadering te verdagen tot de president zelf antwoord kan geven.

De fractieleiders Chan Santokhi (VHP) en Gregory Rusland (NPS) benadrukten dat het belangrijk is dat de president de vragen persoonlijk beantwoordt. De commissie die ingesteld is onder leiding van Dilip Sardjoe is verantwoording verschuldigd aan de president. Santokhi merkte op dat minister Regilio Dodson eerder ook duidelijk aangegeven heeft dat hij geen bemoeienis heeft met deze kwestie. Dodson was overigens niet aanwezig op de vergadering. De commissie rapporteert rechtstreeks aan de president. Volgens Melvin Bouva (NDP) maakt het niet uit wie de boodschap namens de regering overbrengt. Het gaat volgens hem om de informatie.

Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons vroeg de vicepresident wat zijn voorstel is. Adhin merkte op dat de president graag ook aanwezig had willen zijn, maar op sommige gebieden is de situatie in het binnenland erger dan aanvankelijk gedacht werd. Adhin stelde voor dat alvast gewerkt wordt door de deskundigen en de Assembleecommissie Alcoa om zaken verder voor te bereiden. Er komen definitieve voorstellen, waar de volksvertegenwoordiging uiteindelijk over zal beslissen. Hij vroeg het college om het groter belang voor ogen te houden. Eerder was er enorme verontwaardiging bij vooral de oppositie dat de regering toch werkt met de punten die in de intentieverklaring waren afgewezen. Simons besloot deze vergadering te verdagen totdat de president zelf antwoord kan geven.
Advertenties

Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April