Rechter in drugszaak: OM wel ontvankelijk
21 Feb 2017, 00:37
foto


Anandkoemar B. en zijn werknemer Dhiradj N. staan terecht in een drugszaak. Beiden zouden deelgenomen hebben aan een criminele organisatie om cocaïne uit te voeren in mei 2013. Ook zou de werkgever in het bezit zijn geweest van illegale vuurwapens en munitie. De raadslieden Benito Pick en Irvin Kanhai hadden gevraagd om het Openbaar Ministerie (OM) niet ontvankelijk te willen verklaren in deze zaak. De dagvaarding zou niet binnen de termijn uitgegaan zijn. Rechter Ingrid Lachitjaran stelde op de zitting van maandag dat het OM wel ontvankelijk is.

De kantonrechter voerde aan dat die dagvaarding geen betrekking had op de tenlastelegging. Die feiten zijn niet onderzocht op de rechtszitting en in het vooronderzoek. Zij voerde aan dat de dagvaarding van 7 maart dus niet onderzocht is op de zitting en dat het daarom geen invloed heeft op deze zaak. De rechter verwierp het verzoek van de raadslieden. Deze zaak zal op 15 mei verder behandeld worden. De verdachten zijn voorlopig op vrije voeten. Beiden hebben te kennen gegeven onschuldig te zijn.

In deze zaak was er door de rechter-commissaris tal van mensen verhoord. Alle getuigen zijn teruggekomen op hun verklaringen, waardoor er onvoldoende bewijsmiddelen zijn. Toen had Lachitjaran de voorlopige hechtenis van beide verdachten opgeschort. Officier van justitie, Nirmala Maikoe, voerde toen aan dat zij het ‘vreemd’ vindt dat alle mensen die belastende verklaringen afgelegd hadden, zich teruggetrokken hebben of terug zijn gekomen op hun verklaringen. Merkwaardig was dat de verklaringen van de verschillende personen wel een gelijksoortige strekking hadden. Zij zag ervan af om de verdachten te horen, omdat zij wist dat ze geen andere verklaringen zouden afleggen.

Wanita Ramnath
Advertenties

Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April