Eerste 1500 voedselpakketten voor binnenland
21 Feb 2017, 00:00
foto
De regering heeft 1500 voedselpakketten besteld bij firma Chotelal voor getroffenen in het binnenland. (Foto: René Gompers)


Bij firma Chotelal worden de eerste 1500 voedselpakketten klaargemaakt voor de ruim vijfduizend personen die in oost-Suriname getroffen zijn door de overstroming. De regering heeft deze pakketten besteld. Intussen is de Kamer van Koophandel en Fabrieken (KKF) begonnen met inzamelen van pakketten. Verschillende bedrijven hebben ingespeeld op de oproep voor hulp, deelt KKF-voorzitter Aniel Padarath aan Starnieuws mee.


Kapitein Marcel Veldbloem van het Nationaal Coördinatie Centrum Rampenbeheersing (NCCR) houdt toezicht op het proces bij firma Chotelal. De pakketten bestaan uit veertien basislevensmiddelen zoals rijst, olie, sardines, zoutevis, zout, meel en water. De eerste vijfhonderd pakketten zijn onder toezicht van NCCR maandag ingeladen voor vervoer naar het binnenland.

Delen van het binnenland liggen al enkele dagen onder water. De rivieren zijn buiten hun oevers getreden door de zware regenval. President Desi Bouterse heeft een speciale regeringsvergadering gehouden om de situatie het hoofd te bieden. Er is een noodfonds ingesteld en de hulp van de samenleving ingeroepen.

Het KKF-bestuur heeft nauw overleg gepleegd met het NCCR. Padarath zegt dat in overleg vastgesteld is wat de behoefte op dit moment is. Aan de ondernemers vraagt KKF steun te verlenen in natura of geld beschikbaar te stellen. Er is al ingespeeld op de oproep. De goederen kunnen dagelijks aangeleverd worden bij de KKF van 8.00 tot 15.00 uur.
Advertenties

Thursday 25 April
Wednesday 24 April
Tuesday 23 April