Regering richt noodfonds op voor getroffen gebieden
20 Feb 2017, 16:01
foto
President Desi Bouterse geeft na een regeringsvergadering een beeld van de situatie in het binnenland. Diverse dorpen hebben te kampen met wateroverlast. (Foto: Raoul LIth)


De regering heeft een noodfonds opgericht om mensen die getroffen zijn door wateroverlast in het binnenland te helpen. Ongeveer 1225 gezinnen in het Marowijne-gebied, Tapanahony, Lawa en Nason zijn getroffen. Overal in het binnenland is het waterpeil gestegen. Kostgrondjes in het binnenland zijn overstroomd. De voorspellingen zijn dat nog meer regen verwacht wordt vanuit zuid-Suriname/noord-Brazilië. President Desi Bouterse roept de samenleving op om hulp te verlenen.

Een communicatieteam is in het leven geroepen om de samenleving op de hoogte te stellen van de situatie. Diverse scholen, bestuurskantoren, woningen, toeristenoorden, bedrijfsgebouwen hebben te kampen met wateroverlast. De mensen die hun woningen moesten verlaten, hebben voedselhulp nodig. Ook waterbronnen zijn vervuild. De president merkte op dat het weken zal duren voordat de situatie genormaliseerd is.

Iamgold, Newmont en Suralco hebben ook hulp aangeboden. Er kan onder andere gebruik gemaakt worden van hun infrastructuur om de eerste noodhulp te verstrekken. Er worden al voedselpakketten gebracht naar het binnenland. De president deelt mee dat het gaat om ongeveer 5000 gezinnen. Hoewel de situatie niet zo erg is als de overstroming in 2006, is deze zorgwekkend. Ook de gezondheidssituatie wordt goed in de gaten gehouden. Bouterse gaf de stand van zaken door aan journalisten nadat hij een regeringsvergadering heeft gehouden vanmiddag.
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April