Medische Zending ook getroffen door wateroverlast
20 Feb 2017, 14:00
foto


De Medische Zending meldt dat een deel van het verzorgingsgebied in Oost-Suriname is getroffen door overstromingen door het buiten de oevers treden van de rivieren. De polikliniek en personeelswoning van de Medische Zending (MZ) te Gonini, die zich in het Lawagebied bevindt, is sinds vrijdag onder water gelopen.

De polikliniek te Gonini is alleen bereikbaar voor spoedgevallen en andere cliënten worden verwezen naar de poli te Stoelmanseiland. De medewerkers zijn momenteel nog bezig met een inventarisatie van de schade. Wat zij tot nu toe hebben kunnen doen, is zoveel als mogelijk het meubilair, de medicamenten en het papierwerk van de patiënten redden.

De poli te Nason die voorkomt in het Paramacaans gebied is niet getroffen vanwege de hoge ligging. Echter staat het dorp helemaal blank. Ook twee personeelswoningen zijn getroffen door de overstroming te Gakaba. De poli te Gakaba tot nu toe wel bespaard gebleven. De gezondheidssituatie van de getroffen bevolking wordt nauwlettend in de gaten gehouden door de MZ.
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April