Papatam koploper hoofdklasse SVB na de 8e ronde
20 Feb 2017, 12:17
De standenlijst van de SVB-hoofdklasse na de 8e speelronde.

Acht verenigingen kwamen in actie afgelopen weekend tijdens de 8e ronde van de hoofdklasse competitie van de Surinaamse Voetbalbond. De wedstrijd Tahiti-TOK is uitgesteld omdat het veld slecht bespeelbaar was door de vele regens. Papatam wint van Caravan en neemt nu de koppositie over samen met Slee jr. die ook wist te winnen van Boma Stars. Papatam heeft een beter doelsaldo.

Acoconut bracht een bezoek aan Santos in Nickerie. Santos maakte geen fout en speelde Acoconut weg met 4-1. Santos heeft de wedstrijd vanaf het begin gedomineerd. In de15e minuut bracht de speler Xaviero Perk Santos reeds op 1-0. Hij scoorde vanuit een afstand van ongeveer 20 meters van het doel. In de 28e minuut werd een speler van Acoconut in het strafschopgebied neergelegd. De arbiter had geen keus en floot voor een penalty. De speler Nawalka Tooy werd belast met de penalty. De doelman van Santos, Ortwien Rollings, was in topvorm. Hij dook in de juiste hoek en voorkwam zo een doelpunt. Daarna was het de speler Alvaro Reingoud van Santos die zijn ploeg in de 35e minuut op 2-0 bracht. Met dit resultaat werden de kleedkamers opgezocht.

De tweede helft was nauwelijks begonnen en wel in de 47e minuut, was het wederom Xaviero Perk die scoorde. Hij tilde de stand naar 3-0 voor Santos. Acoconut kwam terug en in de 85e minuut lukte het de speler Rosjano Haabo de achterstand te verkleinen, naar 3-1. Theo Dors van Santos pakte ook een laat doelpunt; hij completeerde de stand met 4-1 voor Santos.

West United en Santos wonnen respectievelijk van Flora en Acoconut. Alle vier hebben vijftien punten. Tahiti en Flora staan op een gedeelde zesde plaats, maar Tahiti heeft 1 wedstrijd minder gespeeld dan Flora. Op de achtste plaats staat TOK.
Boma Stars en Caravan blijven stationair op respectievelijk 9e en 10e plaats.