Suriname tevreden over 28e Caricom-top
20 Feb 2017, 00:32
foto
De ministers van Buitenlandse Zaken en van Justitie en Politie op de 28e Caricom-top. (Foto: min. Buza)


Suriname kan zich terugvinden in diverse besluiten die op de 28e Tussentijdse Vergadering van de Caricom staatshoofden zijn genomen. Het gaat om besluiten die van belang zijn voor de verdere integratie van de lidstaten van de Caribische Gemeenschap en voor de realisatie van de ontwikkelingsdoelen die Suriname voor ogen heeft in dit samenwerkingsverband.

De tweedaagse top is in buurland Guyana gehouden op 16 en 17 februari. De ministers van Buitenlandse Zaken en van Justitie en Politie hebben de vergadering bijgewoond. De staatshoofden en regeringsleiders hebben op de top hun bezorgdheid geuit over de stijgende criminaliteit. Ze zijn het erover eens dat er meer aandacht moet worden besteed aan de bestrijding daarvan. Zo moeten er in het bijzonder maatregelen worden getroffen die betere ontplooiingskansen bieden voor jongeren.

Voor wat betreft de Caricom Single Market en Economy is opgemerkt dat ondernemers en anderen nog steeds zitten met de obstakels binnen dit Caribisch handelsblok. Toerisme wordt gezien als een belangrijke sector voor de economie van de lidstaten en zijn er voorstellen gedaan om in het kader van de regionale toerisme agenda de samenwerking tussen de publieke en private sector te intensiveren.

Barbados heeft op de vergadering de voortgang van Carifesta die van 17 tot 27 augustus wordt gehouden op het eiland, gedeeld met de participanten. Het thema van Carifesta dit jaar is Asserting Our Culture Celebrating Ourselves. Trinidad is over twee jaar de gastheer van dit Caribisch festijn, terwijl Antigua & Barbuda dat zijn in 2021. De volgende Caricom staatshoofden vergadering wordt van 4 tot 6 juli gehouden in Grenada.
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April