Dodson: Ook regering beschermt zeeschildpadden
20 Feb 2017, 00:00
foto
Milieu-activisten hebben zaterdag geprotesteerd bij Braamspunt tegen de zandafgravingen. (Foto: René Gompers)


"Ik deel ook de mening dat wij er alles aan moeten doen om de zeeschildpadden te beschermen. Daarom is na studie en onder voorwaarden aan vier concessionarissen toegestaan om zand af te graven aan de westzijde van Braamspunt. Wij moeten ook oog hebben voor het grotere maatschappelijk belang." Dit zegt minister Regilio Dodson van Natuurlijke Hulpbronnen na een protestgolf die het besluit van de regering heeft ontketend.

Dodson denkt dat de samenleving niet genoeg informatie heeft over de zorgvuldigheid die wordt betracht. De situatie die heerste waarbij ongecontroleerd werd afgegraven, is stopgezet. Vier ondernemers die allang in het gebied bezig waren, hebben onder voorwaarden toestemming gekregen om te graven.

De minister benadrukt dat elke boot 250 kubieke meter mag laden. Zij mogen alleen in het zuidwestelijke deel van het nieuw gevormde strand graven. Dodson blijft erbij dat opnieuw toelaten van concessionarissen tot stand is gekomen in interactie met het World Wildlife Fund. "Tot nu toe hebben wij alleen maar hele leugens en halve waarheden gehoord," stelt de bewindsman.

"Veel mensen praten anderen na zonder te weten waar zij het over hebben," vindt de minister. Deze week zal er meer uitleg komen van NH. De minister vindt het niet erg dat milieuorganisaties protesteren, want zij voeren volgens hem hun taken uit. De regering heeft alle belangen afgewogen en een weloverwogen besluit genomen, stelt Dodson.
Advertenties

Tuesday 16 April
Monday 15 April
Sunday 14 April