Leo Victor blijft koploper na gelijkspel met IMT
19 Feb 2017, 01:03

Leo Victor mag na de 11e speelronde van de SVB Telesur topklasse de status van koploper behouden. In het Ronnie Brunswijk Stadion gooiden landskampioen Inter Moengo Tapoe (IMT) en Leo Victor zaterdag het op een akkoordje. Het werd 1-1, na een 1-0 ruststand in het voordeel van Inter.

Uit een vrije trap kwam Leo Victor na ongeveer 20 minuten spelen bijna op voorsprong. Obrendo Huiswoud had het schot op links onvoldoende onder controle. De bal raakte de doelpaal, maar de verdediging bracht verder redding. Ook was er mooi combinatiespel voor het doel van Leo Victor. Doelman Serginho Profijt liet goed keeperswerk zien en kon zo zijn doel schoonhouden. In de 37e minuut toen Anduelo Amoeferi op links een zuivere voorzet gaf aan Romeo Kastie, rondde hij deze prachtig af voor Inter: 1-0.

Vroeg in de tweede heft kwam de gelijkmaker door een miscommunicatie in de verdediging van IMT. De bal werd onvoldoende weggewerkt voor Huiswoud. Sergino Reding kwam aansluipen, nam de bal mee en noteerde de gelijkmaker: 1-1. De bal werd weliswaar met de hand meegenomen maar de arbiter zag dit niet. De kansen bleven komen voor de landskampioen maar het net kon zij niet vinden.

Na snelle uitgooi van Doberman Profijt belandde de bal bij Randy Adonisi. Hij ging regelrecht op het doel af. Huiswoud kwam goed uit zijn doel en bracht redding. Het werd vooral in de laatste 15 minuten een steeds moeilijkere strijd die beide kanten op kon. De druk van Inter op Leo Victor werd verhoogd. Echter veranderde niets meer aan de score. Leo Victor blijft de lijst aanvoeren met 26 competitiepunten gevolgd door IMT met 23.

Transvaal heeft in deze speelronde met 2-1 gewonnen van PVV.