Valies: Onderwijs mag vakantie niet eenzijdig inkorten
19 Feb 2017, 00:01
foto
Wilgo Valies, voorzitter van de BvL en ALS.


De Bond van Leraren (BvL) en Alliantie van Leerkrachten in Suriname (ALS) verwerpen de eenzijdige beslissing van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur om de Paasvakantie in te korten. Ook komt de Pinkstervakantie voor dit jaar te vervallen.

Wilgo Valies, voorzitter van de BvL tevens ALS zegt aan Starnieuws dat vakantie bij wet wordt vastgesteld. "Niemand kan de leerkrachten dwingen hun vakantie op te geven. Leerkrachten mogen zelf bepalen of zij in de vakantie willen werken," benadrukt Valies.

De directeur van Onderwijs, Natasia Bennanon heeft het VOS directeurenberaad schriftelijk meegedeeld dat de vakantie ingekort wordt. Ook zijn de examens met zeven schooldagen verschoven. Dit besluit is genomen op basis van een schrijven van het VOS directeurenberaad over achterstanden die opgelopen zijn door de staking van de BvL.

Valies zegt dat de BvL zal meewerken aan een inhaalprogramma, maar dat wordt door de individuele scholen bepaald. Het inhaalprogramma verschilt van school tot school. "Daarom kan er geen uniform programma worden gehanteerd voor alle scholen," stelt Valies. "Dit is het standpunt van de BvL en ALS. De vakbondsleider merkt op dat het inhaalprogramma over een langere periode is verspreid waardoor scholieren in staat zijn dit programma te verwerken.
Advertenties

Saturday 20 April
Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April