Verklaring STVS-leiding over stoppen uitzending
17 Feb 2017, 16:11
foto


Omdat de STVS-leiding evenwichtige beeldvorming van eminent belang vindt bij maatschappelijke vraagstukken, heb ik, hoofdredacteur en eindverantwoordelijke voor de inhoud van de gehele STVS-zender, conform mijn verantwoordelijkheden, moeten handelen om de uitzending van 'Achter het Nieuws' van donderdag 16 februari, te staken.

De STVS brengt u als kijker graag mee in het proces welke - normaal gesproken - plaatsvindt voordat u een uitzending van 'Achter het Nieuws' ziet: de redactie doet voorstellen voor mensen die aan tafel komen in de uitzending; die personen worden door de redactie zelf benaderd en aan het einde van de dag krijgt de leiding een overzicht en een draaiboek wat u als kijker die avond op tv gaat zien. Dat is het proces dat al maanden en jaren zo gaat, sinds het programma 'Achter het Nieuws' bestaat.

Dat er opeens een andere uitzending gaande was gisteravond, terwijl er kort voor de uitzending nog een totaal ander draaiboek was, wordt op dit moment nader onderzocht intern hoe dat heeft kunnen gebeuren.

De directe aanleiding voor het schorsen van het programma ligt in het feit dat het journalistiek onethisch is om maatschappelijke kwesties slechts vanuit één perspectief te belichten. De STVS hecht binnen de kaders van haar taakstelling aan evenwichtige informatievoorziening zodat u als kijker zelf een mening kunt vormen, op basis van hoor en wederhoor, op basis van meerdere invalshoeken.

Uiteraard spijt het ons ten zeerste dat we u het kijkplezier hebben ontnomen; tegelijkertijd zijn we ervan overtuigd dat u begrip heeft voor de principiële waarden van evenwichtige beeldvorming binnen onze taakstelling als bedrijf. Ook bieden wij onze intense verontschuldiging aan de reeds aanwezige gasten voor het programma.

Hartelijk dank voor uw begrip,
Shurly Lackin, hoofdverantwoordelijk voor de inhoud en bedrijfsvoering van de STVS
Advertenties