BvL en ALS protesteren tegen ingreep programma STVS
17 Feb 2017, 17:44
foto
De BvL en ALS protesteren tegen het stopzetten van STVS-uitzending. Tweede van links voorzitter Wilgo Valies. Naast hem raadsman Gerold Sewcharan. (Foto: Raoul Lith)


Hoewel de leiding van de STVS zegt de uitzending van het actualiteitenprogramma '8er 't Nieuws' stopgezet te hebben, blijft vakbondsleider Wilgo Valies erbij dat vanuit het Kabinet van de President is ingegrepen. Dat heeft een medewerker van STVS hem gisteravond toevertrouwd. Valies die voorzitter is van de Bond van Leraren (BvL) tevens Alliantie van Leerkrachten in Suriname (ALS) was gast in het programma. Terwijl hij aan het woord was, werd de uitzending gestopt. Valies zal organisaties inlichten over deze kwestie en protesteert met klem tegen de gang van zaken.

Shurley Lackin, eindverantwoordelijke bij de STVS, heeft tegenover Starnieuws verklaard dat zij de uitzending gestopt heeft. Zij had de indeling van het programma eerder op de dag doorgenomen met de redactie. Zij heeft ook een draaiboek ontvangen van de uitzending waarin Valies niet voorkwam. Dit is in korte tijd de tweede keer dat zij geconfronteerd is met een andere situatie dan doorgegeven. Er zullen maatregelen worden getroffen intern.

Gerold Sewcharan, advocaat van de onderwijsbonden, zegt dat hier een grondrecht is vertrapt. Valies heeft zijn mening niet mogen geven via het programma dat abrupt is stopgezet. De raadsman zegt de verontrusting van Valies volledig te begrijpen. Hij benadrukte dat de STVS een medium is van het volk, waar eenieder recht heeft om zijn mening te uiten. Zijn cliënt is beknot in het uiten van zijn mening.

Valies vindt dat de samenleving op de hoogte moet worden gesteld van de gang van zaken. Ook andere organisaties zullen worden ingelicht. Hij zegt uitgenodigd te zijn voor het programma en is ook keurig netjes ontvangen. Terwijl hij nog zijn zegje deed, is er ingegrepen. De samenleving moet dit krachtig afwijzen, meent Valies. Alle krachten zullen gebundeld worden om een sterk protest te laten horen, stelde Valies op een persconferentie vandaag.

'De vakbondsleider hield journalisten voor dat een medewerker gezegd zou hebben dat teruggegaan wordt naar de jaren tachtig. Valies vindt dat elk signaal van dictatuur en onderdrukking serieus moet worden genomen. Er moeten stappen ondernomen worden om de rechtsstaat te behouden, meent Valies.
Advertenties

Tuesday 23 April
Monday 22 April
Sunday 21 April