Vissers Coronie krijgen schutsluis
21 Feb 2017, 01:48
foto
De ministers van Openbare Werken en LVV praten met de vissers van Coronie. (Foto: min. LVV)


Na bijna tien jaar lijkt er schot in de zaak te komen van de vissers van Coronie. Sinds 2008 is er door opeenvolgende ministers van Openbare Werken een oplossing beloofd voor hun probleem, echter is er tot vandaag niets van terecht gekomen. Met de bouw van de dijk in Coronie worden de vissers in het district bedreigd in hun levensonderhoud.

Het contract voor de bouw van een dijk is in 2008 getekend. De aanmeersteiger voor de vissers is op gegeven moment op een veel verder gelegen plek aangewezen. De vissers hebben jaren hun misnoegen daarover geuit. Op 5 januari dit jaar was het plan om een compleet afgesloten dijk te plaatsen. Minister Soeresh Algoe van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) zegt aan Starnieuws dat het nooit zo kan zijn dat de vissers de dupe worden van de bouw van de dijk. Hij wijst erop dat de autoriteiten de vissers faciliteiten hadden beloofd, maar die zijn al jaren uitgebleven.

Met zijn collega van Openbare Werken heeft hij nu in samenspraak met de vissers een oplossingsmodel besproken. In plaats van de dijk compleet dicht te maken, komt er nu een schutsluis die op gunstig getij zal opengaan. De sluis zal dienen als toegang voor de vissers naar en terug van zee. De vissers kunnen zich terugvinden in de oplossing. “Dit is de beste oplossing voor de vissers en de overige bewoners in het district,” zegt voorzitter Delano Mora van de Ontwikkeling Visserssector Coronie. De bouw van de dijk ondervindt door verschillende omstandigheden stagnatie. Het is onduidelijk wanneer de schutsluis wordt geplaatst.
Advertenties

Saturday 20 April
Friday 19 April
Thursday 18 April