Drieënhalf jaar geëist voor misbruik stiefzusje
18 Feb 2017, 02:30
foto


Officier van justitie, Claudia Bruining, heeft donderdag een celstraf van drieënhalf jaar geëist tegen de verdachte Urvin B. (22). Hem wordt verweten dat hij zijn achtjarige stiefzusje heeft misbruikt. De verdachte ontkent de beschuldiging. Onderzoek van de gynaecoloog wijst uit dat het meisje is misbruikt. Bruining voerde aan dat Urvin B. de lichamelijke integriteit van het slachtoffer geschaad heeft. Hij moet nu voor de gevolgen ervan instaan.

De verdachte woont bij zijn oma, maar gaat af en toe bij zijn moeder thuis. De verdachte had bij de politie, het Parket en bij de rechter-commissaris (rc) het feit bekend. Daar had hij toegegeven dat hij zijn stiefzusje een keertje seksueel had misbruikt. Op de rechtszitting is hij teruggekomen op zijn verklaringen. Hij zegt dat zijn stiefzusje mogelijk door zijn stiefvader aangezet is, waardoor ze hem heeft bezwaard. Ook zei Urvin B. dat de politie hem onder druk had gezet om verklaringen af te leggen. De agent die gehoord was, ontkende dat. Volgens de verdachte wist hij niet wat hij moest zeggen bij de politie, het Parket en de rc. Het meisje had verklaard dat haar stiefbroer haar drie keren had misbruikt in de woonkamer.

Een schoolleider had vorig jaar een telefonische melding gedaan over het misbruik van het kind. Een leerling was bij hem geweest en had verteld dat haar stiefzusje misbruikt wordt door haar biologische vader. Het meisje zou seksgeluiden hebben opgevangen. Het slachtoffer verklaarde echter dat het niet om haar biologische vader ging, maar om haar stiefbroer. Het kind bleef erbij dat haar stiefbroer die handelingen gepleegd had en niemand anders. Op 2 maart zal advocaat Shefani Amirkhan pleiten in deze zaak.

Wanita Ramnath
Advertenties