Raadslieden in rapperszaak SFB komen met nieuwe film
17 Feb 2017, 03:02
foto


De raadslieden Raoul Lobo en Maureen Nibte hebben op de rechtszitting van donderdag, na het horen van de strafeis, aangekondigd dat er een nieuwe film is. In deze zaak staan de rappers Kaene Marica, Francis Edusei en Jacky Osei van Strictly Family Business (SFB) terecht.

Officier van justitie, Claudia Bruining, vindt de feiten bewezen en heeft anderhalf jaar geëist, waarvan twaalf maanden voorwaardelijk en een proeftijd van drie jaar tegen alle drie verdachten.

De advocaten voerden aan dat zij een filmpje uit Nederland hebben ontvangen, waarin een zekere Kishan die ook betrokken was, maar geen verdachte is, zijn relaas doet. In het filmpje zegt Kishan dat hij de persoon is die seks heeft met het meisje in de film en dat de rappers onschuldig zijn. Volgens Lobo wil Kishan aangeven dat hij schuldig is aan het feit.

Kantonrechter Siegline Wijnhard zei dat het filmpje overgelegd kan worden. Na het bekijken van die film zal er besloten worden of de noodzaak er bestaat om deze toe te voegen aan het dossier. Ook wil zij nagaan of er enig verband is, aangezien die Kishan geen verdachte is in deze zaak. Op 2 maart zal deze zaak verder behandeld worden.

Wanita Ramnath

Saturday 23 June
Friday 22 June
Thursday 21 June