Delen Blauwgrond en Rainville zonder stroom
16 Feb 2017, 12:42
foto
De auto die tegen een EBS mast in aangereden. (Foto: EBS)


Delen van de wijk Blauwgrond en andere delen van Paramaribo Noord hebben sinds vanmorgen vijf uur geen stroom. Een auto heeft een mast aan de Thurkowstraat aangereden, waardoor de lijn die over de Wongsoredjostraat loopt, is uitgevallen.

Het is een belangrijke koppelmast waarmee twee gebieden –ressort Rainville en Blauwgrond- aan elkaar worden verbonden. De Energiebedrijven Suriname (EBS) meldt dat de mast moet worden verwisseld. De weersomstandigheden maken dat er enige vertraging optreedt bij de herstelwerkzaamheden door veiligheidsaspecten.

Via andere lijnen zijn enkele buurten weer voorzien van stroom. De werkzaamheden zijn nog aan de gang. Ondanks alle oproepen van de EBS merkt het bedrijf dat het aantal mastaanrijdingen niet afneemt, waardoor er onnodige stroomonderbrekingen zijn. Bij verbreding van wegen is volgens de EBS onvoldoende rekening gehouden met de aanwezige infrastructuur van het bedrijf waardoor in bepaalde gebieden de masten dichter bij de weg komen te staan dan gewenst. Er is al aandacht van de minister van Openbare Werken hiervoor gevraagd.