Santokhi: Regering vertoont autoritair gedrag naar DNA
16 Feb 2017, 13:04
foto
VHP-fractieleider Chan Santokhi (Foto: Raoul Lith)


VHP-fractieleider Chan Santokhi is even verontwaardigd over de kwestie Alcoa/Suralco als zijn NPS-collega Gregory Rusland. Ook Santokhi zegt dat De Nationale Assemblee niet wist dat de regering doorgegaan is met de Memorandum of Onderstanding (MOU) die door de complete Nationale Assemblee is verworpen. Deze kwestie zal niet zo gelaten worden.

Santokhi zegt aan Starnieuws dat de top van Alcoa/Suralco ook in verlegenheid is gebracht toen bleek dat De Nationale Assemblee niet op de hoogte is van de brief van minister Regilio Dodson van Natuurlijke Hulpbronnen. De minister heeft namens de president geschreven dat de onderhandelingen doorgaan op basis van de MOU. Dodson blijft erbij dat de brief wel gestuurd is naar het parlement. "Ik heb alle brieven gegeven aan De Nationale Assemblee. Wij hebben ook over de MOU gesproken," stelt de bewindsman. Hij begrijpt de verontwaardiging niet.

"Wij hebben in januari nog vragen gesteld aan de regering over de stand van zaken. Ons is niet gezegd dat de regering doorgaat op basis van de MOU die verworpen is door de volksvertegenwoording," zegt Santokhi. De minister heeft meegedeeld dat er gewerkt wordt aan een nieuwe overeenkomst, blijft de politicus erbij. Hierover zal duidelijkheid worden gevraagd aan de regering.

"De regering vertoont autoritair gedrag naar De Nationale Assemblee toe. Wij zullen hierover straks vergaderen en een standpunt innemen," kondigt Santokhi aan. Hij vindt dat deze kwestie niet geaccepteerd kan worden. De regering kan niet weer werken met de MOU die afgewezen is door De Nationale Assemblee, benadrukt de VHP-topper. "De Nationale Assemblee kan niet zo bejegend worden".