Suriname zal stem laten horen op regionale vergadering
16 Feb 2017, 00:42
foto
Minister Yldiz Pollack- Beighle. (Foto: Buza)


Suriname vaardigt minister Yldiz Pollack- Beighle af naar de 28ste Staatshoofden- en Regeringsleiders vergadering, die op 16 en 17 februari wordt gehouden in Georgetown, Guyana. De vergadering wordt voorgezeten door de Guyanese president, David Granger, die nu ook voorzitter is van de Caricom.


Het is belangrijk dat Suriname zijn stem laat horen op deze regionale vergadering, zegt de voorlichting van Buitenlandse Zaken (Buza). Er spelen enkele zaken die voor het land erg belangrijk zijn, waaronder de markt-toegang van producten vanuit Suriname naar de overige lidstaten van de Caricom.

Pollack- Beighle zal in de marge bilaterale gesprekken voeren met collega’s, waaronder die van Trinidad en Tobago. Met deze collega zal zij praten over de toegang van Surinaamse producten op de Trinidadiaanse markt. Met de Guyanezen zal zij de samenwerkingsrelatie bespreken en met het Caricom Secretariaat, trainingen en capaciteitsopbouw ten behoeve van overheidsdienaren.

Andere vraagstukken op de agenda zijn het toerisme in de regio, de toekomst van de Cotonou overeenkomst met de ACP groep en de status van de Caricom Single Market & Economy. Het wordt de eerste dienstreis van Pollack-Beighle.