Binnen 2 jaar renovatie van 83 praktijklokalen
16 Feb 2017, 02:28
foto
Het contract voor de bouw van 13 praktijklokalen en de renovatie van 83, wordt getekend.


Het contract voor de aanbouw en renovatie van praktijklokalen in het kader van de uitvoering van het Technical and Vocational Education and Training (TVET) project is vorige week getekend. N.V. Sintec heeft de directievoering in handen over de bouw van 13 praktijklokalen en de renovatie van 83 bestaande praktijklokalen van zestien technische scholen landelijk.

Sintec is ook belast met de inrichting van de leslokalen met machines en materiaal. Namens het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinOWC) tekende directeur Natasia Bennanon, terwijl namens NV Sintec de Project Manager, Sandra Antonius, het contract tekende. Tien bedrijven hadden ingetekend voor het project dat binnen twee jaar af moet zijn. De technische- en financiële evaluatie voor de toewijzing is gedaan door de Islamic Development Bank (IsDB).

Het MinOWC is bezig met het moderniseren van het beroepsonderwijs en heeft in dit verband TVET in Suriname geïntroduceerd. Deze methode wordt al jaren toegepast in het Caribisch gebied. Het nieuwe beroepsonderwijs, TVET, moet afgestemd zijn op de vraag van het bedrijfsleven en de overheid, zegt de voorlichting van het ministerie.

Sunday 22 April
Saturday 21 April
Friday 20 April